ReinData Logo Portalen for reindrift
-Nyheter
-Kontakt oss
-Arealsaker
-Artikler
-Bilder

-Distriktsnavn
-Kalender

-Kjøp og salg
-Lover og forskrifter
-NBR - NRL
-Organisering
-Oversikt
-Politikk
-Reinbeite
-Reindriftsavtalen
-Reindriftsstoff
-Reindriftsturisme
-Reinkjøtt
-Reintall
-Rovdyr/dyr
-Samiske linker
-Slakting/slakteri
-Utdanning&Forskning
-Utstyr
-Verdiskapning
-Været - snøforhold
-Økonomi

-Rein Data

-Reindriftskvinnenettverk
-Abonner nyhetsbrev

-Prosjektrom

Lassokasting med vandrepokal 2007-05-29
Under årets landsmøte for Norske Reindriftssamers Landsforbund, NRL, arrangerer lokallagene Polmak Flyttsamelag og Varanger Reinsamelag en tradisjonell lassokasting-konkurranse. Nytt av året, er vandrepokalen - som etter 3 napp kan hentes hjem til odel og eie for den dyktige lassokaster. For å gjøre konkurransen ytterligere attraktiv, er det satt opp pengepremie - kr. 1 000,- går til en pott for vandrepokalen, og kr. 4 000 deles mellom beste mannlige og beste kvinnelige lassokaster.

I tillegg til denne nye ordningen, så er det andre store premier på premiebordet, både sccooterklær, mobiltelefoner, jiehku (skinnskrape) og andre nyttige og flotte ting. Arrangørlagene vil på denne måten få dratt med seg flest mulig reindriftsutøvere foruten landsmøtedelegatene.Det er en stor ære å være den beste lassokasteren blant reindriftsutøverne fra hele landet.

I tillegg til dette, vil lokallagene by på andre overraskelser under landsmøtet, men dette forblir en overraskelse, sier arrangørlaget PFL i en pressemelding.