Bedriften Arctic Rein og Vilt har startet opp innenfor rammen av den nye satsingen på mat, og etter noen år med de typiske utfordringene en nystartet bedrift har, ser det nå ut til å ha løsnet for bedriften. Bedriften har utviklet nye produkter, ny profil og en tiltalende emballasje, som nå ser ut til å gi den ønskede responsen fra markedet.
Fylkesmannen i Nordland har gjennom flere år arbeidet aktivt i forhold til ny
næringsvirksomhet innenfor matområdet. Arctic Rein og Vilt er en bedrift som vi
har hatt nær kontakt med i mange år. I vårt arbeid søker vi hele tiden etter
aktuelle samarbeidspartnere som kan bidra til å utvide arbeidet vårt. En slik
samarbeidspartner har i mange år vært prosjektet Arktisk Meny i regi av
Reiselivsbedriftenes landsforening Nord-Norge. Et av våre felles utgangspunkt
har vært å få til samarbeidskonstellasjoner mellom produsenter og
serveringsbedrifter. I Mo i Rana har dette virkelig lyktes, og vært en gjensidig
suksess. Og bare for å ha sagt det; det møre, milde reinkjøttet servert med det
rette tilbehør, for eksempel minimandel fra Handnesgården og en rødvinssaus,
egner seg ikke bare for juletallerkenen, det smaker like fortreffelig hele året.
Matopplevelser
i nord